Meer dan 70 jaar ervaring

Van der Laan Koeltechniek BV is al ruim 70 jaar actief in de koeltechniek en klimaatbeheersing. Wij zijn niet alleen een goede partner voor het standaardwerk, maar staan ook bekend om onze totaaloplossingen.

Meer dan 70 jaar ervaring
Van der Laan

Over ons

Op het gebied van koel- en klimaatbeheer leveren wij zowel installaties bij particulieren als bedrijven.
Het leveren van de juiste installatie gaat altijd in goed overleg met de klant, zodat we zeker weten dat u een eindproduct geleverd krijgt dat voldoet aan uw verwachtingen.

Persoonlijk

Naast de specialistische vakkennis van de medewerkers en de ruime ervaring in de koeltechniek waarderen onze klanten met name onze persoonlijke aanpak.
Wij zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Dat doen we tegen onze klanten en tegen onze medewerkers. Zo bouwen bij graag relaties op en onderhouden wij warme banden.

70jaarvanderlaan
cmvb20230708-4100b
Nieuwe directeur-eigenaar

Hugo Paans

Begin 2023 werd Van der Laan Koeltechniek opgeschrikt door het overlijden van eigenaar Cor de Ruijter. Met veel bezieling en deskundigheid heeft Cor leidinggegeven aan het bedrijf. Onder zijn regie zijn de klimaatproducten doorontwikkeld en heeft Van der Laan Koeltechniek een stabiele groei doorgemaakt. Zijn overlijden had grote impact. Gelukkig konden productie en installatie doorgaan. Tegelijk stond het bedrijf voor de uitdaging om een nieuwe eigenaar te vinden, die de positie van Van der Laan Koeltechniek in de markt continueert en verder uitbouwt. En dat is gelukt. Vanaf 1 april is Hugo Paans als nieuwe directeur-eigenaar. Paans is voor Van der Laan Koeltechniek een bekende ondernemer; in het kantoorpand
van zijn bedrijf ErfGoed in Moerkapelle wordt al
decennialang gebruik gemaakt van de klimaatproducten
van Van der Laan.

Paans: ‘Van der Laan Koeltechniek is een zeer solide
bedrijf, met topproducten op het gebied van
klimaattechnologie en een fantastisch team van
deskundige mensen. Ook in de tuinbouw kom ik de
producten van Van der Laan tegen. Mijn visie is om
hoogwaardige klimaattechnologieën te blijven ontwikkelen
voor particulieren en bedrijven. Daarnaast zie ik ook kansen
voor verdere uitbreiding in de tuinbouwsector. Het bedrijf
zal gewoon verder gaan onder de huidige naam Van der
Laan Koeltechniek en wordt niet geïntegreerd met ErfGoed
waar ik eigenaar van ben. Klanten merken dan ook niets
van deze verandering en zijn verzekerd van continuïteit in
de bedrijfsvoering. Ik heb er vertrouwen in dat Van der
Laan een topspeler in de markt van klimaattechniek blijft
en dat we die positie verder zullen uitbouwen. Er staat een
enthousiast en deskundig team achter!’.

MVO

Duurzame onderneming

Wij nemen het rentmeesterschap over deze aarde serieus.
Daarom doen wij er alles aan om het F-gassenbeleid na te leven.
Wij zijn dan ook een PED- en F-gassen gecertificeerd bedrijf en beschikken over het VCA-certificaat en zijn DEKRA gecertificeerd. Ook dragen wij grote zorg aan het milieu verantwoord afvoeren van onze afvalstromen. 

Ook kunnen wij u alles vertellen over energiebesparende middelen die goed zijn voor het milieu en eventueel ook voor uw portemonnee.
Zowel voor de particuliere als zakelijke markt. 

av_vdlaan-2018_01-zw_1_20190218_031222
Certificeringen

Goed gekeurd

NVKL

De NVKL is de Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL). Zij geven ons advies en informatie over wetgeving, bedrijfsvoering, opleiding, personeelszaken, marktinformatie etc. Het keurmerk staat voor kwaliteit, duurzaamheid en professionaliteit.

Door de uitfasering van F-gassen worden natuurlijke koudemiddelen steeds belangrijker. Maar omdat er aan het gebruik risico’s kleven, is certificering een logisch vervolg.

Energie Consult Holland 

Als eigenaar van koelinstallaties met synthetische / natuurlijke koudemiddelen dient uw koelinstallatie aan de wettelijke eisen te voldoen. Alle door Van der Laan geleverde koelinstallaties zijn PED cat. 2 / 3 / 4 gekeurd de controle op deze wettelijke verplichting wordt uitgevoerd door Energie Consult Holland.

DEKRA

Dekra verzorgd voor Van der Laan de F Gassen / BRL 100 en de VCA certificering Op dit moment is de F-gassenverordening (EU) nr. 517/2014 van kracht. Doel van de verordening is het milieu te beschermen door de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen te verminderen. 

De BRL100 is 2.0 is de maatlat waarlangs installatiebedrijven worden gelegd voor de F-gassenbedrijfscertificering. De RL100 2.0 is vanaf 1 januari 2020 van kracht. Het VCA-certificaat is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden met verhoogd risico uitvoeren in een risicovolle omgeving. 

In deze checklist wordt gekeken of wij voldoen aan de eisen voor veiligheid. Daarnaast is er ook aandacht voor de belangrijkste milieu- en gezondheids(arbo)voorschriften. Met een VCA-certificaat laten we zien dat u te maken heeft met een bedrijf dat toegewijd is op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu, meldingsprocedures, correcte taakrisico analyses en het in kaart brengen van onveilige situaties en ongevallen. 

Lid Koninklijke Metaalunie

Wij zijn lid van de Koninklijke Metaalunie. Op al onze leveringen zijn de Algemene Voorwaarden van de NVKL van toepassing. Is de opdrachtgever consument, dan zijn van toepassing de Algemene Voorwaarden Airconditioning voor Consumenten. Beide algemene voorwaarden liggen bij ons ter inzage en worden op verzoek direct kosteloos toegezonden.

Documenten

Algemene voorwaarden

De volgende algemene voorwaarden zijn van toepassing op al onze diensten en leveringen (tenzij anders afgesproken) voor de volgende markten;
- Klik hier voor de algemene voorwaarden voor particuliere markt
- Klik hier voor de algemene voorwaarden voor de zakelijke markt

Adviseren

Subsidieregeling 2023-2024

Wij kunnen u adviseren over de subsidieregelingen. De overheid heeft geld beschikbaar gesteld om investeringen op het gebied van energiebesparing te stimuleren. De door ons geleverde airconditioning-, verwarmings- en luchtbehandelingssystemen en koudwatermachines/warmtepompen komen in een aantal gevallen onder bepaalde subsidies.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Heeft u vragen en/of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? 

Neem contact met ons op voor een afspraak of kom gerust langs voor een kopje koffie!

Neem contact op

Betrokken vakmensen


Als een (h)echt familiebedrijven installeren wij al ruim 70 jaar. Kennis, kunde en ervaring zorgen ervoor dat we een betrouwbare partner zijn. En iedere dag staan we open voor nieuwe ontwikkelingen. Onze open houding, korte lijnen en klantgericht werken zorgen voor een uitstekend eindresultaat. Onze klanten laten ons steeds weten dat er een hele prettige samenwerking is en duidelijke communicatie.